keskiviikkona, kesäkuuta 29, 2011

Kiinalaista vihreää teetä

tee-kiina
Saimme pojaltamme Shanghain tuliaisina vihreää kiinalaista teetä. Teepurkkikin on kaunis ja sopii sinivalkoisiin astioihimme. Tämä on hienoa laatua, ja siltä se maistuikin. Iloinen asia on, että se ei vienyt yöuniani, vaikka join kaksi kupillista. Teelehdet laitetaan kannuun ja päälle kaadetaan 80- asteinen kuuma vesi, haudutetaan kaksi minuuttia, kaadetaan kuppeihin. Ei makeutusainetta, ei maitoa. Samojen lehtien päälle voi kaataa uudestaan kuuman veden ja juoda toiset kupilliset, jolloin tee maistuu hiukan erilaiselta. (Kuva Flickrin avulla.)

4 kommenttia:

  1. Vihreässä teessä on tosiaan vähemmän kofeiinia kuin mustassa, ja lisäksi se sisältää teaniinia joka rentouttaa, eli kumoaa kofeiinin piristävän vaikutuksen.
    Valkoista teetä kannattaa myös kokeilla, esim. Clipperillä on erilaisia maustettuja valkoisia valikoimissaan :)

    Minä löysin tässä ihan äskettäin uuden elämyksen, Forsmanin Mate on maustettu hedelmillä ja maistuu tosi ihanalta, se tosin piristää joten ei sovi iltateeksi. Mate ei kuulemma ole "oikeaa" teetä vaan eteläamerikkalaisen yerba-kasvin lehtiä.
    Samalla shoppailulla ostin myös (vihdoin viimein!) semmoisen rei'itetyn metallipallukan jonka sisään voi laittaa irtoteetä, ja pallukka laitetaan kuppiin ikään kuin teepussin tapaan, se on tosi kätevä :)

    VastaaPoista
  2. Kaunis teepurkki tosiaankin. Minäkin juon nykyään vihreää teetä. Olen käynyt japanilaisesta teekaupasta ostamassa teetä, se ei ilmeisesti ole kiinalaista.
    Minua kiehtoo näissä teelaaduissa nuo kunnollisen kokoiset lehdenpalaset, eivät ole mitä tahansa töhnää narun päähän pussiin tungettuja.
    Maistuvia teehetkiä!

    VastaaPoista
  3. Anu, meillä on rei'itetty pallo, jonka voi laittaa teekannuun, mutta nuo kiinalaiset teelehdet olivat niin kauniita, että laitoimme veden niiden päälle. Sitähän voisi käyttää myöhemmin tai littaa vain yhteen kuppiin pienipallo. Usein teetä juodaan yhdessä.

    VastaaPoista
  4. Unelma, minustakin lehdet olivat aivan toista.

    VastaaPoista